Η Τεχεράνη διέψευσε σήμερα πως εμπλέκεται σε ένα δίκτυο κατασκοπείας το οποίο φέρεται να δρούσε στη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές «ψευδείς», καλώντας τη Σαουδαραβική κυβέρνηση «να αποφεύγει να επιδίδεται σε μία εκστρατεία κατά του Ιράν μέσω του Τύπου».

Χθες οι Σαουδαραβικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 10 προσώπων για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν. Στις αρχές Μαρτίου είχε συλληφθεί μία πρώτη ομάδα, ύποπτη για συμμετοχή της σε πυρήνα κατασκόπων.

Συνολικά, 27 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Λιβανέζος και 24 Σαουδάραβες, έχουν τεθεί υπό κράτηση και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ήδη από τότε (τον Μάρτιο) είχαμε διαψεύσει τις κατηγορίες. Είχαμε καλέσει τον υπεύθυνο των Σαουδαραβικών υποθέσεων για να του επιδώσουμε τις διαμαρτυρίες μας, όμως δεν λάβαμε απάντηση», εξήγησε ο Αραγτσί, προσθέτοντας πως το Ιράν είχε ζητήσει επί ματαίω να εκδοθεί «προξενική βίζα» στον συλληφθέντα Ιρανό.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της σύρραξης στη Συρία και στο Μπαχρέιν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook