Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε μαζί με άλλους τέσσερις οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, στην χθεσινή ανοιχτή τηλεδιάσκεψη-ημερίδα για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καθώς και την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. 
Την τηλεδιάσκεψη-ημερίδα με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» οργάνωσε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), και απευθυνόταν σε στελέχη πληροφορικής του δημόσιου τομέα. Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης εμπειρογνώμονες / αξιωματούχοι χωρών μελών της Ε.Ε.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε το στέλεχος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέλιος Μπονάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε την τελευταία δράση της Περιφέρειας που αφορά την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων που συνδυάζεται με την ψηφιακή υπογραφή. 
Η δράση αυτή θα επιφέρει νέο σημαντικό οικονομικό όφελος και εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε πολλές και διαφορετικές διαδικασίες.
Το σημαντικότερο όμως είναι η βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις και ο επιπλέον εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της Εθνικής Στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Επίσης το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες των Τεχνολογιών Πληροφορικής που αξιοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες (Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Λασίθι), και στην κατεύθυνση αυτή καθοριστική υπήρξε η λειτουργία του Εθνικού Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. 
Η ανταλλαγή δεδομένων, φωνής, βίντεο και η φιλοξενία mail servers & web servers στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχουν οδηγήσει σε σημαντικά οικονομικά οφέλη που αντιστοιχούν σε μείωση 50% των τηλεπικοινωνιακών εξόδων του οργανισμού και σε ουσιώδη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και τον εργαζόμενο. 
Τέλος εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη ανακοίνωση της επέκτασης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ I και την προκήρυξη του ΣΥΖΕΥΞΙΣ II μέσα στο καλοκαίρι, που θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη περαιτέρω επέκταση των υπηρεσιών Πληροφορικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook