Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων θα διοργανώσει το Σάββατο 1 Ιουνίου το 5ο Κύπελλο "Μάχη της Κρήτης", που αποτελεί πλέον θεσμό για την ξιφασκία στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα.

Το Flashnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα Χανιά.

Η σχετική ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του 5ου Κυπέλλου «Μάχη της Κρήτης» 2013, μιας διοργάνωσης που αποτελεί πλέον θεσμό για την Ξιφασκία στην Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. 

Οι αγώνες αφορούν το Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών , από 18 ετών και άνω, με ελεύθερη συμμετοχή . Θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Είσοδος από οδό Ελ. Βενιζέλου). Θα ξεκινήσουν στις 09;30 το πρωί, ενώ οι τελικοί θα γίνουν περί τις 14:00. Είναι ενταγμένοι στις παράλληλες εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της ηρωικής Μάχης της Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης/ Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που συνδιοργανώνονται  με την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Παρατηρητής εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτριος Κοντός. 

Έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από εξήντα καταξιωμένους Ξιφομάχους Άνδρες και Γυναίκες τόσο από την Ελλάδα όσο, για πρώτη φορά, και από το εξωτερικό, γεγονός που προσδίδει  διεθνή διάσταση στη διοργάνωση. Έχουν δηλώσει και θα συμμετάσχουν μεταξύ των άλλων  αθλητές με έχουν πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους τόσο τελευταία όσος και παλιότερα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη συμμετοχή της 8ης Ολυμπιονίκη της Αθήνας 2004 Γιάννας Χρήστου, της  Δέσποινας Γεωργιάδου, της Κάτιας Κοκότη ενώ στους Άνδρες ξεχωρίζουμε τον Αλέξανδρο Κοντογιάννη, ασημένιο Πρωταθλητή φέτος στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών, τον Αγαπητό Παπαδημητρίου, Χάλκινο Πρωταθλητή επίσης φέτος, μαζί με τους Γιώργο Στέφο, Μανώλη Μελαμπιανάκη, αλλά και τους παλιότερους Δημήτρη Πιτσάκη , Πέτρο Τσώκα . Παράλληλα, για πρώτη φορά στο «Μάχη της Κρήτης» συμμετέχουν φέτος αθλητές και αθλήτριες από το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας με πάνω από δώδεκα συμμετοχές σε Άνδρες και Γυναίκες. Ξεχωρίζουν οι   Αχιλλέας Αλούπας, Κώστας Γιαννάκη  και Δημήτρης Δημητρίου μέλη της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου στο Ξίφος Μονομαχίας.

Αναμένεται πλούσιο θέαμα και αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου. Οι αγώνες αποτελούν πρόκληση για την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων καθώς για πρώτη φορά  πάνω από εξήντα Ξιφομάχοι θα διασταυρώσουν τα Ξίφη τους στα Χανιά. Η επόμενη φάση  είναι η διεκδίκηση της  διοργάνωσης βαθμολογούμενων αγώνων Ξιφασκίας στα Χανιά. Έχουμε αποδείξει εξάλλου πολλές φορές ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επάξια στις προκλήσεις και ότι η Ξιφασκία σε πείσμα των καιρών βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία.

Παράλληλα θα γίνει με κάθε επισημότητα η αδελφοποίηση της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων με το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας με σκοπό την ανάπτυξη των δεσμών Αθλητών – Μελών και Παραγόντων των δύο σωματείων αλλά και την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας στην Κρήτη και την Κύπρο με τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα δύο νησιά μας. Οι Πρόεδροι της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας κκ Μανουδάκης και Ενωτιάδης  θα ανταλλάξουν πρωτόκολλα συνεργασίας και αναμνηστικά δώρα επισφραγίζοντας την αδελφοποίηση και συνεργασία μεταξύ των Σωματείων. Η πολυμελής αποστολή των Κυπρίων από μέλη του Δ.Σ. και αθλητές θα φιλοξενηθεί από την Α.Λ.Ξ.Χανίων.
Θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή ενότητα Χανίων, συνδιοργανωτή των αγώνων για την έμπρακτη και ολόθερμη συμπαράσταση στο εγχείρημά μας. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων για την παραχώρηση της Αίθουσας του κλειστού Γυμναστηρίου για τη διεξαγωγή των αγώνων, την ΑΝΕΚ  LINES για τη ενναία έκπτωση στα εισιτήρια των εκτός Κρήτης αθλητών, τα Ξενοδοχείαα, Creta Elena, Kriti Hotel, Nefeli Hotel, Akali Hotel, για τη φιλοξενία των αθλητών μας καθώς και την τηλεόραση Κύδων, τη Νέα Τηλεόραση , τα Χανιώτικα Νέα και το FlashNews για την προβολή και στήριξη της προσπάθειάς μας και όλους τους χορηγούς μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 01/06/2013 ώρα 09:00 Δηλώσεις συμμετοχής
                                            09:30 Έναρξη αγώνων
                                            13:30 Τελετή έναρξης Αγώνων
                                            13:45 Ημιτελικοί Αγώνες Ανδρών – Γυναικών
                                            14:15 Τελικοί Αγώνες Ανδρών - Γυναικών    
                                            15:00 Απονομές- Εκδήλωση Τιμής Χορηγών