Πρώτη ενημέρωση 1:10 μμ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν την 1μμ στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων, μέσα στον χώρο όπου βρίσκονται εγκατεστημένες οι κεραίες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Στην περιοχή έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων μεταδίδεται το σήμα του ΑΝΤ1 και του Μακεδονία TV, η μετάδοση του προγράμματος του οποίου έχει διακοπεί.

Οι πυροσβέστες αφού κατάσβεσαν τις φλόγες που είχαν επεκταθεί στην γύρω περιοχή, προχώρησαν με ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσβεση και στον χώρο των υποσταθμών, ενώ στο μεταξύ είχε σπεύσει και συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Να σημειωθεί ότι – όπως είναι γνωστό – στην περιοχή υπάρχουν αποθηκευμένα καύσιμα προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν οι γεννήτριες των σταθμών στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το γεγονός αυτό έκανε την επιχείρηση της κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά οι πυροσβέστες των Χανίων κατάφεραν μετά απο μια ώρα να θέσουν την φωτιά υπο έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψει κανείς.

Απο την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές και σε αναμεταδότες ραδιοφωνικών σταθμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook