Απο το 2012 οι δικαστικές αρχές του Ρεθύμνου είχαν ζητήσει την διενέργεια έρευνας σε βάρος του 55χρονου Διευθυντή του τμήματος συντάξεων του ΙΚΑ Ρεθύμνου καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως εκβιάζει ασφαλισμένους για να παίρνει χρήματα.

Ο 55χρονος που συνελήφθη χθες (δείτε εδώ) κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, είχε προηγηθεί καταγγελία, κατά τη διερεύνηση της οποίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν  έλεγχο σε μία 68χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και σε 59χρονο ημεδαπό, κατά την έξοδο τους από το κατάστημα Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου, αφού προηγουμένως είχαν εισπράξει ποσό εκκαθάρισης ΕΚΑΣ και προκαταβολή συντάξεως επικουρικού ταμείου αντίστοιχα.

Όπως διαπιστώθηκε η μεν πρώτη είχε παραλάβει εκατό (100) ευρώ λιγότερα και ο δεύτερος λιγότερα εκατό πενήντα (150) ευρώ, ποσά τα οποία είχαν δώσει στο Διευθυντή του Τμήματος Συντάξεων του I.Κ.Α., για να «επισπεύσει» τις διαδικασίες χορήγησης.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 55χρονος κρατικός λειτουργός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ι.Κ.Α.

Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων τριάντα πέντε (1.535) ευρώ, για το οποίο διερευνάται η προέλευση του.

Ο συλληφθείς εκμεταλλευόμενος τη θέση του καθυστερούσε σκοπίμως την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικά ποσά για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης τους.

Επίσης από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2012, έχει διαταχθεί από τον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου προκαταρτική εξέταση για την διερεύνηση του αδικήματος της εκβίασης από τον 55χρονο, καθόσον υπήρχε καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας σύμφωνα με την οποία, είχε απαιτήσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση είσπραξης χρηματικού ποσού της ανάπηρης αδελφής της.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook