Ανακοινώθηκε και επίσημα η κυκλοφορία της νέας Lotus Exige S Roadster, η οποία θα είναι 10 κιλά ελαφρύτερη, αλλά με τον ίδιο κινητήρα της κουπέ, ενώ θα διατίθεται σε Ευρώπη και Ασία, από το καλοκαίρι.

Όπως διέρρευσε από την εταιρεία, το λανσάρισμα της Lotus Exige S Roadster ξεκινά την πιο κατάλληλη περίοδο για ένα κάμπριο όχημα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι.

Το roadster μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι στο Σαλόνι της Γενεύης, λίγο πριν το στάδιο παραγωγής του και μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να κατακτήσει τους δρόμους της Ευρώπης, με το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο, ανάλογα πάντα με την χώρα από την οποία θα αγοραστεί.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η κοστολόγηση της παραμένει ίδια με την έκδοση κουπέ της Exige S, αλλά σχετικά ακριβότερη από το αντίπαλο δέος, τη νέα Porsche Boxster S των 311 ίππων.

\"\"

Πάντως, οι Αμερικάνοι θα αρκεστούν μόνο στα διαφημιστικά trailer του μοντέλου και σε δοκιμαστικές βόλτες σε πίστες (όπως συμβαίνει με τα Exige V6 Cup και Exige Cup V6 R), καθώς δεν αναμένεται να φτάσει στην εκεί αγορά, σύμφωνα με το πλάνο πωλήσεων της εταιρείας.

Εξάλλου η Lotus ανέφερε, ότι το νέο μοντέλο Roadster ολοκληρώνει τη γκάμα των Exige, μαζί με τα Exige S, Exige Cup και Exige Cup R.

Τώρα, όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Lotus Exige S Roadster ζυγίζει 1.166 κιλά, είναι δηλαδή 10 κιλά ελαφρύτερη από την Exige S coupe, με την οποία μοιράζεται τον 3.5 λτ. υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα, απόδοσης 345 ίππων και 400Nm ροπής.

Παράλληλα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 233 χλμ./ώρα, και για τα 0-100 χλμ./ώρα να χρειάζεται 3,8 δλ.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook