Υλικά

• 1 κιλό χοιρινό κρέας ξεκοκκαλισμένο (απo μπούτι )
• 80 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 60 γρ. φρέσκο θυμάρι
• 120 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 500 γρ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί (λευκό)
• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
• 5 κ.σ πετιμέζι
• 80 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
• 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
• Θαλασσινό αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε επιφάνεια εργασίας διαπλατύνουμε το κρέας και το χτυπάμε με το μπάτι ούτως ώστε να γίνει ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια του. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε λεκάνη θρυμματίζουμε το ψωμί (κρατώντας 150 γρ. για την κρούστα) και προσθέτουμε το δενδρολίβανο,το θυμάρι και τα καρύδια.

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν λίγο και κατόπιν τα προσθέτουμε κι’αυτά στη γέμιση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσεκτικά, ρίχνουμε το λευκό κρασί και ενσωματώνουμε το μίγμα.

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και το κλείνουμε όπως ενα ρολό. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο, θρυμματίζουμε το υπόλοιπο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δενδρολίβανο, θυμάρι και πετιμέζι. Τυλίγουμε ερμητικά με τη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.

* Μπορούμε άν θέλουμε να επαλείψουμε το κρέας (εξωτερικά) με λίγη μουστάρδα πρίν βάλουμε την ψίχα ψωμιού το οποίο θα δώσει έξτρα άρωμα και γεύση.