Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και αναμένεται να καλύψουν έως και 100.000 δικαιούχους.

Τα προγράμματα είχαν σταματήσει από το Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης επαναλειτουργούν με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων και παράλληλα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Άνοιξη.

Δικαιούχοι θα είναι μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στον ΟΑΕΕ, στο ΝΑΤ καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα απορίας και αναπηρίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος δαπάνης 10 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλ. δικαιούχους ύψους 27 εκατ. ευρώ που τρέχει ήδη.

Προς το παρόν δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όπως έγινε γνωστό καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου μέσω πολυήμερων εκδρομών ανά την Ελλάδα και τριήμερα ταξίδια να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός ειδικά σήμερα προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για το χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

newsbomb.gr