Τον ισχυρισμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί απόρριψης του αιτήματος να κληθεί εκ νέου στην Προανακριτική ο πρέσβης Χαλαστάνης, διαψεύδει ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ.Μαρκογιαννάκης "για άλλη μια φορά η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, κ. Κωνσταντοπούλου, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια σε σχέση με τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Είναι ψευδέστατη η δήλωση της, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής απορρίφθηκε αίτημα από τον Πρόεδρο της επιτροπής και την πλειοψηφία της επιτροπής, το οποίο υπέβαλλε για κλήτευση του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι, κ. Χαλαστάνη, προκειμένου να εξεταστεί για άλλη μια φορά ως μάρτυρας.

Κανένα τέτοιο αίτημα δεν υποβλήθηκε και καμία τέτοια συζήτηση επ’ αυτού δεν έγινε.

Όπως, περαιτέρω πελώριο ψέμα είναι και ο ισχυρισμός, ότι χάριν των ενεργειών της κ. Κωνσταντοπούλου και των άλλων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ περιήλθε στην επιτροπή το πράγματι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό έγγραφο- αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι αυτό επετεύχθη χάριν της επιμονής του Πρόεδρου της επιτροπής και της καθοριστικής συμβολής του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Το μόνο για το οποίο δικαιούται να επαίρεται η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι η συστηματική κωλυσιεργία στις εργασίες της επιτροπής με στόχο τον αποπροσανατολισμό της έρευνας και της κοινής γνώμης."