Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. John Kittmer συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Σωτήρη Λεοντάρη και την Υποπρόξενο στην Κρήτη κα Κλαίρ Φραγκάκη, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο κ. Kittmer ανέπτυξε τις προθέσεις των επενδυτών της Αγγλίας να επενδύσουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη και τόνισε ότι έχει έρθει στην Ελλάδα για να αναδείξει ότι αυτή η πρώτη επένδυση που γίνεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μονής Τοπλού θα είναι ένα πιλοτικό εγχείρημα για την Αγγλία που εφόσον στεφθεί από επιτυχία θα ακολουθήσουν και άλλες νέες επενδύσεις.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δεικτάκης μετά την συνάντηση, « η επένδυση που θα γίνει στη Μονή Τοπλού είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Αγγλίας.
Ο Πρέσβης εξέφρασε την παράκληση να στηρίξουμε ως κράτος την συγκεκριμένη επένδυση για να υπάρξουν στην συνέχεια μιμητές προς αυτήν την κατεύθυνση ».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από την τοπική κοινωνία ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης επεσήμανε ότι « αυτές υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια , όμως τώρα στη σημερινή συγκυρία αυτές έχουν ελαχιστοποιηθεί και τείνουν να εκλείψουν.

Οι άνθρωποι όπως τόνισε ο κ. Δεικτάκης ένεκα της παραπληροφόρησης την οποία είχαν, προέβαλαν αντιδράσεις όμως σήμερα η συγκεκριμένη επένδυση με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας πρέπει να ξεκινήσει και σύντομα να ολοκληρωθεί. Θα δώσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας και αυτό και μόνο, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία της περιοχής ».

Ο κ. Δεικτάκης στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι Βρετανοί δείχνουν να είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν τις επενδύσεις, αφού και η πρόθεση της Ελλάδος είναι να στηρίξει αυτού του είδους τα εγχειρήματα ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να μην φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό αναζητώντας δουλειά και κατέληξε λέγοντας ότι, προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης από την πλευρά του συμφώνησε ότι τέτοιου είδους επενδύσεις είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και πράγματι βοηθούν γιατί δίδουν δουλειά σε νέους ανθρώπους που είναι και το ζητούμενο στην εποχή της κρίσης που περνάμε ως χώρα.