«Στρατηγικός στόχος της CERM και των Τοπικών Αρχών θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αναθέρμανση της Ελπίδας στους νέους ανθρώπους ότι δεν αποτελεί ουτοπία μια θέση εργασίας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη συνάντηση της CERM (Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Λισαβόνας.

Ο κ. Κουράκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα Eu-Starter για την αντιμετώπιση της ανεργίας των Νέων ηλικίας 16 ως 27 ετών στην Ευρώπη τόνισε στην τοποθέτηση του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο πλησιέστερος προς τον πολίτη φορέας και ο πιο άμεσος δέκτης των μηνυμάτων της Κοινωνίας, δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί ή να καταγραφεί μόνο το πρόβλημα, επειδή θεσμικά η ευθύνη γι’ αυτό, ανήκει σε άλλο φορέα.

«Χρειάζεται δράση τώρα. Χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό γιατί σε ορισμένες Περιφέρειες της Ευρώπης και της Ελλάδας, η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 70% και αυτό έχει ως κίνδυνο να απειλούνται με κατάρρευση οι κοινωνίες.

Οι Τοπικές Αρχές συνεπώς να κάνουν παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και να κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς, Ευρωπαϊκούς, Εθνικούς και Τοπικούς για την ανάληψη πρωτοβουλιών που δεν θα τοποθετούνται κάπου στο μέλλον, αλλά θα είναι όσο το δυνατόν πιο ΑΜΕΣΕΣ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Ακόμη ανέφερε ότι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται δεν απειλεί απλώς το Ευρωπαϊκό μοντέλο του ¨Κράτους πρόνοιας¨ που είχε διαμορφωθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά την ίδια την υπόσταση και τη σταθερότητα των σημερινών Κοινωνιών με τη χώρα μας – δυστυχώς – να βιώνει το πρόβλημα στην οξύτερη μορφή του και κατέληξε:

«Αυτός ο στόχος, η καταπολέμηση δηλαδή της ανεργίας και η αναθέρμανση της ελπίδας στους νέους ανθρώπους ότι εξεύρεση μιας θέσης εργασίας δεν αποτελεί ουτοπία, αλλά είναι στόχος εφικτός, πρέπει να αποτελέσει το νέο Στρατηγικό Στόχο της CERM και των Τοπικών Αρχών.

Την κορυφαία προτεραιότητα για σήμερα, αλλά και για όλο το διάστημα μέχρι το ξεπέρασμα της κρίσης».

Επίσης ανακοινώθηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της CERM θα συνεδριάσει το 2014 στην Ελλάδα.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε σημαντικές επαφές με Δημάρχους από τις χώρες του Νότου της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook