Με αφορμή την καταχώρηση – επί πληρωμή – σε τοπική εφημερίδα «εξώδικης δήλωσης – διαμαρτυρίας» του κ. Γιάννη Καπριδάκη, κατοίκου του Ασκύφου Σφακίων, αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα απο tovima.gr, το Flashnews.gr γνωστοποιεί ότι:

Εξ αρχής είχε αποσύρει το δημοσίευμα της 22 Μαΐου 2013, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του η οποία είχε γίνει με σαφή αναφορά στην πηγή ενός μέσου ενημέρωσης που θεωρείται ως αξιόπιστο, καθότι μετά από σχετική έρευνα και ενημέρωση από την Αστυνομία, δεν επιβεβαιωθήκαν οι πληροφορίες του παραπάνω δημοσιεύματος.

Το Flashnews.gr ως όφειλε, τηρώντας τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την σχετική νομοθεσία, εφόσον δεν επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, προχώρησε άμεσα, την ίδια ημέρα και ενώ το άρθρο από tovima.gr έκανε τον γύρο του διαδικτύου, σε δημοσίευση διορθωτικού άρθρου (δείτε εδώ) και μάλιστα σε περίοπτη θέση στην κεντρική σελίδα, στην ίδια θέση που είχε γίνει και η πρώτη δημοσίευση, όπως ορίζει ο κώδικας, στο οποίο τονίζοντο τα εξής:

\”Δεν επιβεβαιώνεται – επισήμως – από τις Αστυνομικές αρχές της Κρήτης, το δημοσίευμα του δημοσιογράφου Β. Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα \”Το Βήμα\” αναφορικά με την πρόσφατη δολοφονία του 52χρονου κτηνοτρόφου στ\’Ασκύφου των Σφακίων.

Το δημοσίευμα που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία επικαλείται πληροφορίες από αστυνομικές \”πηγές\” για να \”ξεθάψει\” μιαν – στην κυριολεξία – ξεχασμένη υπόθεση που είχε συμβεί πριν από 25 χρόνια μεταξύ μελών δύο οικογενειών και η οποία είχε λήξει αναίμακτα.

Όμως ακόμη και εάν έχουν γίνει έρευνες προς την κατεύθυνση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, εντύπωση προκαλεί η \”ευκολία\” με την οποία διαρρέει προανακριτικό υλικό για ένα θέμα που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ευαίσθητο, αφού αναφέρεται σε οικογένειες οι οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή\”.

Επομένως γίνεται ευκόλως κατανοητό, πως το Flashnews.gr, από την αρχή την ίδια ημέρα, όχι μόνο δεν «υιοθέτησε» το δημοσίευμα, αλλά και διαχώρισε πλήρως την θέση του τονίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν τέτοιες δημοσιεύσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Ως επίσης οφείλουμε σαν μέσο ενημέρωσης, παρακάτω αναδημοσιεύουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Γιάννη Καπριδάκη

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook