Τετ α τετ με ένα πύθωνα και με τον θάνατο ήρθε ένας εργάτης ορυχείου στη Ζάμπια, με το τεράστιο ερπετό να τον έχει προγραμματίσει για το μενού του…

Εκείνη την ημέρα είχα σκάψει για κάμποση ώρα όταν αποφάσισα να κατέβω από τον εκσκαφέα, αφήνοντας αναμμένη τη μηχανή. Δεν είχα καταλάβει ότι μαζί με το χώμα στην κουτάλα είχα μαζέψει και έναν πύθωνα, είπε ο 25χρονος Κέλβιν Κατόκα, από το δωμάτιο του νοσοκομείου του Κίτουε όπου νοσηλεύεται ακόμη, έναν μήνα μετά την απίστευτη περιπέτειά του.

«Το ερπετό άρχισε να τυλίγεται γύρω από τα πόδια του. Το κατάλαβα μόνο όταν έφτασε στα γόνατά μου. Προσπάθησα να πηδήξω για να το τινάξω από πάνω μου, όμως δεν έγινε τίποτα. Σε χρόνο μηδέν τύλιξε το σώμα μου και με έριξε κάτω», συνέχισε ο άτυχος Κέλβιν, που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ.

Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδη φίδια, αλλά περιτυλίγονται γύρω από τα θύματά τους —συνήθως μικρά θηλαστικά ή άλλα ζώα— και τα σφίγγουν μέχρι αυτά να πεθάνουν από ασφυξία.

Στη συνέχεια ο πύθωνας πλησίασε τη γλώσσα του στο πρόσωπό του δέσμιου πλέον θύματός του και άρχισε να τον γλείφει. Και τότε του απελπισμένου Κέλβιν του ήρθε η εξαιρετική η ιδέα να αρχίσει να δαγκώνει τον πύθωνα! Αυτή ακριβώς η ιδέα ήταν που τελικά του έσωσε και τη ζωή, καθώς αυτές οι δαγκωματιές ανάγκασαν το μυώδες ζώο να παραιτηθεί από την προσπάθειά του.

Όταν ο πύθωνας άρχισε να χαλαρώνει τον θανάσιμο εναγκαλισμό του ο 25χρονος έβγαλε ένα σουγιά που είχε μαζί του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Αυτό όμως δεν αποδείχτηκε και τόσο σοφή κίνηση αφού, το φίδι ξαναεπιτέθηκε αυτή τη φορά οριστικά αποφασισμένο και με το απίστευτο βάρος του πλάκωσε το σώμα του Κέλβιν, ενώ από το στόμα του ερπετού εκκρίνονταν βλέννες κάτι το οποίο συμβαίνει όταν είναι έτοιμο να καταπιεί το θήραμά του.

«Θυμάμαι ότι έφτυσα αίμα, μετά δεν έβλεπα πια τίποτα και έχασα τις αισθήσεις μου».

Ο Κέλβιν σώθηκε ακριβώς την τελευταία στιγμή και χάρη στους συναδέλφους του που έφτασαν κατά τύχη στο σημείο της πάλης του με το φίδι και απομάκρυναν τον πύθωνα που ζούσε ακόμη, τυλιγμένος πάντα γύρω από το κορμί του άτυχου εργάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook