Μετά τους μύδρους κατά της Ελλάδας και τα σενάρια περί GREXIT οι γερμανοί φαίνεται πως αλλάζουν… τροπάριο και πλέον «διαφημίζουν» της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που καλεί τους Γερμανούς οι οποίοι προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους να προτιμήσουν την Ελλάδα ως προορισμό καθότι οικονομικότερος λόγω κρίσης.

«Οι διακοπές είναι μικρότερες σε διάρκεια, το πορτοφόλι μας θα είναι πιο σφιχτό. Οι χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αποτελούν καλούς προορισμούς για να κάνει κάποιος οικονομικές διακοπές;», διερωτάται η εφημερίδα.

\"\"

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στους προορισμούς που μπορούν να επιλέξουν οι ταξιδιώτης, όπως η Ρόδος και η Κρήτη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιστοσελίδας τουριστικού ενδιαφέροντος, Τιμ Χολτζάπφελ, μπορεί κανείς να βρει δωμάτια ακόμα και σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων σε πολύ καλές τιμές. «Έτσι, πτήση με διαμονή all inclusive σε superior δωμάτιο σε μεγάλο ξενοδοχείο, θα στοιχίσει 499 ευρώ. Πραγματική ευκαιρία», δηλώνει ο Χολτζάπφελ.

Στο ερώτημα πού μπορεί κανείς να απολαύσει οικονομικότερο φαγητό και να πραγματοποιήσει φθηνότερες αγορές, το δημοσίευμα απάντα πως οι τιμές έχουν πέσει, προτείνοντας στους Γερμανούς να επιλέγουν εστιατόρια όπου γευματίζουν οι ντόπιοι.

Το δημοσίευμα της Bild κάνει αναφορές και στην κρίση λέγοντας ότι το 2012 οι χώρες που βρέθηκαν στην δίνη της ύφεσης βρέθηκαν αντιμέτωπες με μείωση στις κρατήσεις, οι οποίες «άγγιξαν σχεδόν το 10% με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές».

Αποτέλεσμα είναι το 2013 οι χώρες αυτές «να αποτελούν πλέον ιδανικούς προορισμούς για οικονομικές διακοπές».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook