Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια κοριτσιού 3,5 ετών που έπεσε μέσα σε ανοιχτό φρεάτιο βάθους 3 μέτρων, στην αυλή του 2ου Νηπ/γείου Γαστούνης!

Κάποιος ή κάποιοι είχαν σηκώσει το βαρύ σιδερένιο καπάκι του φρεατίου, χωρίς να το αντιληφθούν οι νηπιαγωγοί του σχολείου, με παρ' ολίγον τραγικές συνέπειες.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 2ο Νηπιαγωγείο μαζί με το παιδί, για να ρυθμίσει ζητήματα σχετικά με την εγγραφή του. Ενώ η μητέρα συνομιλούσε με τις νηπιαγωγούς, το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή μαζί με άλλα δύο παιδάκια.

Κάποια στιγμή και τα τρία παιδιά βρέθηκαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Το ένα από τα δύο φρεάτια που βρίσκονται εκεί ήταν ανοιχτό, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα...

Τα κλάματα του κοριτσιού άκουσε η μητέρα και οι νηπιαγωγοί και όλες μαζί έσπευσαν στο σημείο. Τις εκκλήσεις των γυναικών για βοήθεια άκουσε ένας εργάτης Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια κατόρθωσε να τραβήξει το κοριτσάκι μέσα από τα λιμνάζοντα ύδατα του φρεατίου και να το ανασύρει στην επιφάνεια.

Είναι πραγματικά θαύμα το γεγονός πως μετά από τέτοια πτώση το παιδί είναι καλά στην υγεία του και μετέβη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος Πηνειού & δάσκαλος Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο οποίος έδωσε εντολή για ενίσχυση του σφραγίσματος του φρεατίου και άλλων παρόμοιων στα σχολεία της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για να καταγράψει η κάμερα του iliatora.gr το εσωτερικό του φρεατίου χρειαστήκαμε τη βοήθεια των αστυνομικών, προκειμένου να σηκώσουμε το βαρύ σιδερένιο καπάκι. Είναι απορίας άξιον ποιος και γιατί κατέβαλε τόση προσπάθεια για να σηκώσει το καπάκι και να αφήσει το φρεάτιο ανοιχτό, στην αυλή ενός νηπιαγωγείου.

iliatora.gr