Αναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατεί στις ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, μετά το θάνατο 70χρονης η οποία διαγνώστηκε από οξεία βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Η 70χρονή ύστερα από αδιαθεσία, οδηγήθηκε από στενά της πρόσωπα χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο της Κυπερούντας.

Οι επί καθήκοντι ιατροί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της αποφάσισαν την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με το Δρ Αντρέα Γεωργίου, διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών η 70χρονη διαγνώστηκε με βαριάς μορφής βακτηριακής μηνιγγίτιδας και σήμερα στις εννέα το πρωί κατέληξε συνεπεία καρδιακής ανακοπής.

Η ασθενής, επεσήμανε αν και έλαβε την τριπλή κάλυψη ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, αυτή δεν ήταν δυνατόν να την κρατήσει στη ζωή λόγω της σοβαρότητας και του προχωρημένου σταδίου της βακτηριακής μηνιγγίτιδας.

Σε 48 άτομα προληπτικά μέτρα

Η διαπίστωση του θανατηφόρου περιστατικού βακτηριακής μηνιγγίτιδας, κινητοποίησε τις ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες χορήγησαν σε 48 άτομα την προληπτική αγωγή.

«Δώσαμε αντιβίωση σε 30 άτομα συγχωριανούς της 70χρονής, σε 9 άτομα από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον και σε άλλα 9 άτομα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και στον οδηγό του ασθενοφόρου που την μετέφερε στο γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας», ανέφερε.

Το περιστατικό, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, κινητοποίησε αμέσως τις ιατρικές υπηρεσίες αφού είναι το δεύτερο σε διάστημα 24 ωρών.

Σε αναμονή για τα αποτελέσματα του 53χρονου

Σε σχέση με το ύποπτο περιστατικό μηνιγγίτιδας σε 53χρονο ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Γεωργίου, επεσήμανε ότι ζητήθηκαν άμεσα τα αποτελέσματα προκειμένου να γίνουν και οι ανάλογες ενέργειες.

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook