Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν τα μαθήματα του προγράμματος «Δια Βίου Μάθησης», που υλοποιείται στους οικισμούς του δήμου Γόρτυνας και απευθύνεται στους ενήλικες πολίτες της περιοχής.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων που ήδη υλοποιείται αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα αγγλικών και γαλλικών, ενώ το επόμενο διάστημα παίρνουν σειρά άλλοι τομείς όπως πληροφορική, Περιβάλλον και καθημερινή ζωή και Τοπική Ιστορία.

Ο ενθουσιασμός και η μεγάλη συμμετοχή συνετέλεσε στη δημιουργία πολλών τμημάτων, που σε όλο το Δήμο ξεπερνούν συνολικά τα 30.

Μαθήματα γίνονται στην Αγία Βαρβάρα, Μεγάλη Βρύση, Ασήμι, Άγιοι Δέκα και Γέργερη. Έχουν διάρκεια 25 ώρες και πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα.

Με τη λήξη τους όλοι οι εκπαιδευόμενοι που τα παρακολούθησαν θα λάβουν βεβαίωση πιστοποιημένη από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης η οποία μπορεί να τους χρησιμεύσει στον εργασιακό τους χώρο.

Οι υπεύθυνοι του «Κέντρου Δια Βίου Μάθησης» του δήμου Γόρτυνας εξήραν δημόσια τους πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση.

Επιπλέον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους φορείς που παραχώρησαν τις αίθουσες και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων. Να σημειωθεί πως η Ομάδα Έργου, που αποτελούν οι Ειρήνη Μελετάκη και Μαριάννα Ανδρεαδάκη είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Ομάδας Έργου είναι: ΤΗΛ 2892- 340342 και e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook