Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες της Βίλα Αμαλία. Γιατί το περιβόητο κτίριο θα φιλοξενήσει ξανά σχολείο, 40 χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά που ίσχυε αυτό. Πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη μετατροπή του διατηρητέου κτιρίου – το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών – σε σχολείο.

Συμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», ο Οργανισμός ανέθεσε σε αρχιτέκτονα τις απαραίτητες εργασίες – όπως για παράδειγμα αλλαγές στα σχέδια – ώστε να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το κτιριακό συγκρότημα. Εκεί προβλέπεται να στεγαστεί το 2ο Λύκειο Αθηνών, ενώ οι εργασίες θα κοστίσουν 15.990 ευρώ και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η Βίλα Αμαλίας είναι σφραγισμένη. Έπειτα από κατάληψη του κτιρίου επί σχεδόν δύο δεκαετίες, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτό έπειτα από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών. Η κατάληψη διαλύθηκε και λίγες ημέρες αργότερα το κτίριο σφραγίστηκε, έπειτα από προσπάθεια αντιεξουσιαστών να το καταλάβουν και πάλι.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα δύο τριώροφων κτιρίων, τα οποία κτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα, φιλοξένησε το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων το διάστημα 1932- 1973. Το 1974 τα δύο κτίρια απαλλοτριώθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το 1987 χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα. Τρία χρόνια μετά άρχισε η κατάληψη διήρκεσε 22 χρόνια.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook