Υλικά

• 200 γρ. ρύζι καρολίνα
• 700 ml. ζωμό λαχανικών (περίπου)
• 6 μικρές αγγινάρες
• 60 γρ. πράσινα σπαράγγια
• Ξύσμα & χυμό 1 λεμονιού
• 50 γρ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Θαλασσινό αλάτι (ανάλογο)
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 100 γρ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για το δέσιμο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το ρύζι για 2 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

Σβήνουμε με ένα μέρος ζωμό και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε ένα ‘’λευκό’’ ριζότο. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παράλληλα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τις αγγινάρες και τα σπαράγγια για 2 λεπτά φτιάχνουμε τη γεύση και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε τις αγγινάρες και τα σπαράγγια στο ριζότο και ανακατεύουμε καλά.

Τελειώνοντας δένουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Στήνουμε στο πιάτο γαρνίροντας με το δυόσμο τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι, το ξύσμα του λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.