«Άρωμα γυναίκας» αναδύεται πίσω από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς στο γραφείο του κυριαρχεί το γυναικείο στοιχείο, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" .

Οι «αμαζόνες» του υπουργού εργάζονται νυχθημερόν, δεν αφήνουν τίποτα να περάσει χωρίς έλεγχο, ενώ η αμοιβή τους δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ το μήνα και χωρίς αυτές «δε θα ήμασταν σήμερα εδώ», σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα.


Αλίκη Δουλή

Ακριβώς απέναντι από την είσοδο του 6ου ορόφου του υπουργείου Οικονομικών, πίσω από την πόρτα του υπουργικού γραφείου, βρίσκονται ίσως οι πιο στενές συνεργάτιδες του υπουργού, Αλίκη Δουλή και Έλενα Καραμανλή.


Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Γραμματείς του υπουργού είναι οι Τόνια Μπικάκη και Στεφανία Τσικά, ενώ πίσω από αυτές βρίσκεται το «βαρύ πυροβολικό» του υπουργού, οι δύο γυναίκες που κατέχουν τις πιο υπεύθυνες θέσεις: Η Ευτυχία Μιχαηλίδου και η Σοφία Ρίτσου. Και η γυναικεία παρουσία είναι έντονη και στη γενική γραμματεία του υπουργείου, όπως και σε πολλά άλλα νευραλγικά πόστα.


Δώρα Τσολάκη

Οι κυρίες του ΥΠΟΙΚ αποφεύγουν τη δημοσιότητα, όμως είναι αυτές που διεκπεραιώνουν τη «βρώμικη δουλειά» του πιο απαιτητικού ίσως υπουργείου, έχοντας μεταξύ άλλων την ευθύνη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον πολιτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση του μνημονίου, αλλά και τη σύνταξη των νόμων – ακόμα και αυτών που ορίζουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


Ισμαρώ Σέρρα

newsbeast.gr