Την έννοια της αβλαβούς διέλευσης κουρέλιασαν για ακόμη μια φορά οι Τούρκοι στέλνοντας ένα πολεμικό πλοίο τους σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των ελληνικών νησιών. Η τουρκική πυραυλάκατος «Ατάκ», από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις δύο και εικοσιπέντε το μεσημέρι περιέπλευσε οκτώ ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η πολύ σοβαρή πρόκληση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Η τουρκική πυραυλάκτος «Aτάκ», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) στα εθνικά χωρικά μας ύδατα μεταξύ της Μυκόνου και της Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ των νήσων Σίφνου και Σερίφου, με βόρεια, βορειο-ανατολική πορεία μεταξύ της Κέας και της Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από την ελληνική χωρική θάλασσα από το Κάβο Ντόρο, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook