Για εκβιάσεις και βίαιες επιθέσεις εναντίον καταστηματαρχών στα βόρεια προάστια, συνελήφθη ένας 30χρονος στο Χαλάνδρι, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος «νονός της νύχτας», συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 30χρονος, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2013, με απειλές και βία, απαιτούσε χρήματα για «προστασία» από καταστηματάρχες στα βόρεια προάστια. Στις περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες αρνούνταν να του δώσουν χρήματα, ο 30χρονος τους χτυπούσε ή προκαλούσε φθορές στα καταστήματά τους και αφαιρούσε τα χρήματα με βία.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κατ' επάγγελμα εκβιάσεις, σε βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


iefimerida.gr