Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και ιδιαίτερα οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών του Τυμπακίου συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου τους, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γιώργου Ντισπυράκη και των μέλων της Διοίκησης, με το Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με την άτυπη συζήτηση που έχει «ανοίξει» για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Παράλληλα, κατέθεσαν σειρά προτάσεων ενόψει του νέου φορολογικού για την καλύτερη και δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οποία κατέθεσαν προτάσεις, τις οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να καταθέσουν και στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπλέον κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως προς τις μεγάλες καθυστερήσεις των αποζημιώσεων είτε από ευρωπαϊκά είτε από εθνικά χρήματα, από τις «σύγχρονες» ασθένειες που πλήττουν τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι, τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών του Τυμπακίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για τα τελευταία δυο θέματα αλλά και ενόψει του νέου φορολογικού θα υπάρξει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αγρότες της Μεσσαράς, μέχρι να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook