Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν στις 22 Μαΐου από το θάνατο του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη. Τιμώντας τη μνήμη του η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργάνωσε σήμερα το μεσημέρι πολιτικό μνημόσυνο στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας στην τοποθεσία Αϊ Λιας, όπου βρίσκεται ο τάφος του. Στην εκδήλωση παρέστη και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος προσερχόμενος στην εκδήλωση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Προχωράμε μπροστά, έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη των ιδεών μας, της οργάνωσής μας, στη δύναμη των αποφάσεων του 19ου συνεδρίου. Έχουμε μεγάλη παρακαταθήκη τους αγώνες ηρωικών γενιών που πέρασαν, της γενιάς του Χαρίλαου Φλωράκη, της ηρωικής αντίστασης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, των μετέπειτα αγώνων του λαού μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη, στη ζωντάνια, στην ορμή και στην αποφασιστικότητα της νέας γενιάς».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε το μέλος της ΚΕ Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος τόνισε ότι ολόκληρη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή, όπως πρόσθεσε που αποτελεί φωτεινό φάρο, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που η αστική τάξη με την πολιτική και την ιδεολογία της, κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση, ο φόβος στα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ανώδυνα η βάρβαρη πολιτική της.

Στη συνέχεια ανθοδέσμη στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη κατέθεσαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.

Πριν αποχωρήσει από το χώρο της εκδήλωσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε και το ιστορικό μουσείο «Χαρίλαου Φλωράκη», το οποίο αναδεικνύει με σεβασμό την ιστορική προσωπικότητα του Χαρίλαου Φλωράκη.


newsbeast.gr