Υλικά

• 4 παντζάρια με τα φύλλα τους
• 150 γρ. φύλλα σπανακιού
• 120 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
• 100 γρ. φέτα
• 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 50 γρ. ζάχαρη
• 80 ml. λευκό ξύδι (κρασιού)
• 1 κ.σ μηλόξυδο
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα απο τους βολβούς των παντζαριών. Βάζουμε τους βολβούς στη σχάρα και ψήνουμε 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τους ξεφλουδίζουμε και τους κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Τοποθετούμε τα φύλλα του παντζαριού σε μικρή λεκάνη και τα χειροτρίβουμε με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Ακολούθως προσθέτουμε και τα φύλλα του σπανακιού, το μηλόξυδο και ανακατεύουμε.

Σε τηγάνι ρίχνουμε τα 80 ml. ξύδι μαζί με τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Σε σαλατιέρα στήνουμε τη σαλάτα βάζοντας πρώτα τα πράσινα φύλλα στη συνέχεια τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τέλος τα καρύδια και τη φέτα χοντροτριμμένη. Τελευταία πινελιά λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.