Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, ώρα 20.00΄ μμ, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στην ομιλία του ιστορικού τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου με θέμα «Η ζωγραφική ανάμεσα στην αύρα και τη σκιά».

Η ομιλία-συζήτηση για την κατάσταση της ζωγραφικής στις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, με αφορμή το έργο του Θωμά Παπαδοπεράκη, θα σημάνει και την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης Θωμάς Παπαδοπεράκης, Ζωγραφική (28/11/2012 – 30/5/2013).

Ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και καταξιωμένος ιστορικός και κριτικός τέχνης, έχει διατελέσει επιμελητής πολλών εκθέσεων και συνεργάτης μουσείων και πολιτιστικών θεσμών στην Ευρώπη και την Αμερική.

Υπήρξε Γενικός Επιθεωρητής Καλών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Domaine de Kerguéhennec στη Βρετάνη, συνδιευθυντής της Ντοκουμέντα ΙΧ, Κάσσελ και επίτροπος του Γαλλικού Περιπτέρου της 48ης Μπιενάλε της Βενετίας. Δίδαξε επί σειρά ετών σε Σχολές και Ακαδημίες Καλών Τεχνών της Ευρώπης και τώρα στο Μεταπτυχιακό της ΑΣΚΤ.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό θεωρητικών και κριτικών άρθρων και μελετών, καταλόγων και βιβλίων για την σύγχρονη τέχνη. Έχει τιμηθεί για το έργο του από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Το ΙΜΚ θα παραμείνει ανοικτό από τις 19.30 – 22.00 και η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook