Στον καθαρισμό και την διαμόρφωση όλων των παραλιών που βρίσκονται στην επικράτειά του, προχώρησε ο δήμος Γόρτυνας. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, περισυνέλλεξαν σκουπίδια και φύκια από τις ακτές του Λέντα, της Λούτρας, του Δισκού και της ακτής Πετράκη, ενώ στη συνέχεια τα μηχανήματα του δήμου προχώρησαν στην κατάλληλη διαμόρφωση των παραλιών και στην απομάκρυνση των αδρανών υλικών που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κοκκινάκης, που επόπτευε των εργασιών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να προσφέρει ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον στους επισκέπτες. 

Παράλληλα έκανε έκκληση στους λουόμενους να διατηρήσουν καθαρές τις παραλίες και τη θάλασσα και να μην αφήνουν φεύγοντας πίσω τους, κάθε λογής σκουπίδια.

"Η δημοτική αρχή προχώρησε στον καθαρισμό των παραλιών, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες, ξένους και Έλληνες. 

Οι καθαρές παραλίες σε συνδυασμό με τα αστραφτερά νερά του Λιβυκού πελάγους, διαφημίζουν τον τόπο μας και γι΄ αυτό πρέπει οι δημότες να δίνουν το καλό παράδειγμα, φροντίζοντας ώστε να μην υπάρχουν σκουπίδια και άλλα απορρίμματα στις ακτές. 

Είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε τις παραλίες αλλά και τις θάλασσες μας καθαρές και να αποκτήσουμε σαν πολίτες περιβαλλοντική συνείδηση." ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκινάκης.