Τελευταία ενημέρωση 15:30

Με μαθήματα κατευθύνσεων συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και συγκεκριμένα με τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Και τα δύο μαθήματα είναι σημαντικά ως προς τη βαρύτητα τους και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι καλά διαβασμένοι, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα καλό βαθμό.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν, χωρίς όμως να λείπουν και σήμερα τα λάθη στα θέματα όπως στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με το απαράδεκτο λάθος  της παραπομπής του αγνώστου κειμένου. Το κείμενο προέρχεται από το κεφ. ΣΤ του Θουκυδίδη και όχι το Ζ.

Προς το τέλος του κειμένου επίσης έχει μεταγραφεί ένα αναφορικό ό,τι΄σαν ειδικά ότι. Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει και λάθος νόημα.

Ακολουθεί η παράθεση των θεμάτων και των απαντήσεων από τα συνεργαζόμενα με το Flashnews.gr, φροντιστήρια.

Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης)Η πρώτη ομάδα θεμάτων, που διασφαλίζει το μισό του διαγωνίσματος είναι μέτριας δυσκολίας με κάποια ζητούμενα αναμενόμενα και εξετασμένα και στο παρελθόν. Βέβαια απαιτούν προσοχή από μέρους των μαθητών και εποπτική γνώση της ύλης.

Η δεύτερη ομάδα ερωτήσεων απαιτεί συνθετική σκέψη και ικανότητα στην κατανόηση και αξιοποίηση των κειμένων. Τα θέματα συνολικά είναι απαιτητικά και σοβαρά, απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις


Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr


Μαθηματικά (Θετική κατεύθυνση-Τεχνολογική κατεύθυνση)Τα φετινά θέματα για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ' Λυκείου ήταν αρκετά όπως και κάθε χρόνο αλλά σε μικρότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με πέρισυ.

Στο πρώτο θέμα όσοι είχαν διαβάσει έγραφαν την θεωρία εύκολα.

Στο δεύτερο υπηρχε μια μικρή δυσκολία στο τελευταίο ερώτημα ενώ το τρίτο συνδυαστικό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Το τέταρτο θέμα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές καθώς ήταν απαιτητικό.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις


Πλατεία Κολοκοτρώνη, Χανιά
www.efk.edu.gr