Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα της ανάπλασης της Γέργερης του δήμου Γόρτυνας, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και πλέον η δημοτική αρχή περιμένει από τον εργολάβο που συνεργάζεται με την επιχείρηση, να απομακρύνει τους στύλους και τα εναέρια καλώδια. 

Σε γενικές γραμμές τα έργα ανάπλασης προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ήδη είναι ορατή η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Γέργερης. 

Μιλώντας για το θέμα ο αντιδήμαρχος, Αντώνης Πρινιανάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, τονίζοντας παράλληλα πως το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, γεγονός που έχει χαροποιήσει τους πάντες. 

Όπως, συμπλήρωσε, σύντομα θα γίνει πράξη η βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και η δημιουργία ενιαίων διαδρομών τουριστικής αξιοποίησης.

«Μπορώ να πω πως τα έργα ανάπλασης της Γέργερης προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τα μικροπροβλήματα που συναντούμε κατά καιρούς. 

Οι αλλαγές είναι πλέον αισθητές και θεωρώ βέβαιο πως ο στόχος για την ανάδειξη του χωριού, την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, θα επιτευχθεί. 

Σε ένα τμήμα της ανάπλασης λειτουργούν ήδη, με υπόγεια καλώδια, τα φωτιστικά σώματα που τοποθετήθηκαν και απλά αναμένουμε να απομακρυνθούν από τους αρμόδιους οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ. 

Στα υπόλοιπα τμήματα συνεχίζονται κανονικά τα έργα και είναι γεγονός πως η Γέργερη μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο και φιλόξενου οικισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πρινιανάκης. 

Πιο αναλυτικά, όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες θα έχει επιτευχθεί:

- Η ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονταν σε αχρηστία καθότι είτε δεν είχαν προσδιοριστεί τα όριά τους, είτε είχαν καταληφθεί από ιδιώτες

- Η αποκάλυψη αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων τα οποία άλλα δεν είχαν συντηρηθεί κι άλλα είχαν εξαφανιστεί από τη χρήση λανθασμένων υλικών

- Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου όμβριων υδάτων, στην τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων, στη βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, καθώς και στην κατασκευή καθιστικών και παραδοσιακών βρυσών

- Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου του οικισμού της Γέργερης, με την διαμόρφωση στοιχείων όπως βράχοι, φυσικές πηγές κ.α

- Η δημιουργία χώρων στατικών εκθέσεων νέων καλλιτεχνών

- Η διευθέτηση και πλακόστρωση του συνόλου της διαδρομής εντός του ιστορικού κέντρου

- Η δημιουργία χώρων παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρότερους κατοίκους του χωριού.