Λύγισε ο Αμερικανός πρέοδρος, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας με τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου «Plaza Tower» που καταστράφηκε ολοσχερώς από την επέλαση του φονικού ανεμοστρόβιλου στην περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα.

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο πλανητάρχης εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Εϊμι Σίμσον.

Περπατώντας στα χαλάσματα των σχολείων που κατέρρευσαν από τον ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα, ο Αμερικανός πρόεδρος διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια το μέγεθος της καταστροφής επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ανεξήγητη καταστροφή».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν κονδύλια για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Προσέξτε όμως, χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση και εξοπλισμός για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι στη θέση τους. Δεν μπορούμε να αψηφούμε τέτοιες καταστροφές. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε να γίνει το κακό. Με αυτόν τον τρόπο, εν μέρει, καταφέραμε να σώσουμε πολλές ζωές», υπογράμμισε ο πλανητάρχης.

Η οικονομική βοήθεια, που απαιτείται, εκτιμάται έως και 3,8 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να εγκρίνει το Κονγκρέσο. Ο Ομπάμα συναντήθηκε με πυροσβέστες και εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία, ενώ βρέθηκε και με τα μέλη των οικογενειών μερικών εκ των θυμάτων στην περιοχή Μουρ.


protothema.gr