Για τα άρθρα του εναντίον κομμουνιστικού καθεστώτος του Ανόι συνελήφθη σήμερα ένας διάσημος βιετναμέζος μπλόγκερ.

Ο Τρουόνγκ Ντούι Νχατ συνελήφθη χθες στην κατοικία του στην πόλη Ντανάνγκ στο κεντρικό Βιετνάμ και μεταφέρθηκε στο Ανόι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τουόι Τρε». Κατηγορείται ότι «καταχράσθηκε δημοκρατικές ελευθερίες για να πλήξει τα συμφέροντα του κράτους», μια κατηγορία για την οποία προβλέπεται κάθειρξη επτά ετών.

Το μπλογκ του, «το οποίο προσφέρει μια εναλλακτική διάσταση» στις πληροφορίες του επίσημου Τύπου, τού χάρισε μια κάποια αναγνωρισιμότητα και «προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θαν Νιέν».

Ο Νχατ γράφει το μπλογκ με τίτλο «Μια διαφορετική άποψη», στο οποίο δημοσιεύει επικρίσεις και σχόλια για την κατάσταση της χώρας. Ως το 2011 εργαζόταν για τον επίσημο Τύπο, πριν επικεντρωθεί στο μπλογκ του. Ο ιστότοπος έπαψε να λειτουργεί.

Σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει στα τέλη Απριλίου, ο Νχατ είχε ζητήσει την παραίτηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων. «Ήρθε η στιγμή για ένα νέο γενικό γραμματέα του Κόμματος και ένα νέο πρωθυπουργό για να βγει η χώρα από τις οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες της», είχε γράψει.

Η σύλληψη του Νχατ είναι «ένα σκληρό πλήγμα για τη νεαρή δημοκρατία μας», έγραψε ένας σχολιαστής χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ναμ Μο. «Ο Νχατ δεν θα είναι το μόνο θύμα αυτής της αυταρχικής κυβέρνησης, εκτός αν οι βιετναμέζοι μπλόγκερ ενωθούν»

Το κράτος διαχειρίζεται όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, στην οποία δικηγόροι, μπλόγκερ και ακτιβιστές συλλαμβάνονται τακτικά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook