Τελευταία ενημέρωση 18.57

4 άτομα έχουν συλληφθεί στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία εμπλέκονται σε σπείρα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Μεταξύ αυτών εκτιμάται ότι βρίσκεται και ο φερόμενος "εγκέφαλος" του κυκλώματος.

Το μεσημέρι, εξρθρώθηκε πλήρως το κύκλωμα  για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες από χθες ωστόσο έπρεπε να μη δημοσιοποιηθούν προκειμένου να μην ανατιναχτεί στον αέρα η εξέλιξη της έρευνας που είχε φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ήρθε αντιμέτωπη με αρκετά άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα και είχαν στη διάθεσή τους πληθώρα πλαστών εγγράφων.

Το μίτο ξετύλιξε η αστυνομία του αερολιμένα Χανίων.  Αξιοποιώντας πληροφορίες συνέλαβαν χθες 8 άτομα.

Οι συλλήψεις αυτές όμως, ήταν η άκρη μόνο του παγόβουνου καθώς υπάρχει εμπλοκή περισσότερων ατόμων που συμμετέχουν σε κύκλωμα. Αυτό ήταν γνωστό στις τοπικές αρχές οι οποίες σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές των Αθηνών, συντόνισαν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Στόχος ήταν ο εντοπισμός και άλλων εμπλεκόμενων μελών καθώς όλα έδειχναν βάσει της έρευνας και των πληροφοριών που είχαν, ότι επρόκειτο για κύκλωμα με αρκετά πλοκάμια.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών επιβεβαιώθηκαν και το μεσημέρι προχώρησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και διάθεσης πλαστών εγγράφων.

Μέχρι στιγμής επισήμως έχουν γίνει γνωστές οι χθεσινές πρώτες συλλήψεις.

Οι χθεσινές συλλήψεις

Χθες το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, συνελήφθησαν 3 Ελληνίδες ηλικίας 25, 40 και 57 ετών και  ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας επειδή προσπάθησαν να βγάλουν έξω από τη χώρα, με πλαστά έγγραφα 4 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, ηλικίας 21, 26, 27 και 37 ετών.

Συγκεκριμένα οι 3 Ελληνίδες και ο 24χρονος  καθοδηγούσαν τους Σύριους με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα, με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι ίδιοι (μη νόμιμοι αλλοδαποί), επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Flashnews.gr