Την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Τζένη Μπλούμφιλντ δέχτηκε στο γραφείο του σήμερα το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η πρέσβης της Αυστραλίας που τις τελευταίες ημέρες ευρίσκεται στο νησί μας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης, δήλωσε ενθουσιασμένη από την Κρητική φιλοξενία, και είναι, όπως είπε, η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Κρήτη.

Η κα Μπλούμφιλντ υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένη από την αγάπη των Κρητικών για τους Αυστραλούς και διαβεβαίωσε τον κ. Δεικτάκη πως αντίστοιχα και οι Αυστραλοί έχουν πολύ μεγάλη εκτίμηση έναντι των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Κρητικών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και η Πρέσβης της Αυστραλίας συζήτησαν το πλαίσιο ενδυνάμωσης της τουριστικής συνεργασίας με στόχο την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Αυστραλία στην Κρήτη, όχι μόνο των Ελλήνων μεταναστών αλλά και των Αυστραλών.

Επίσης συζήτησαν για την προοπτική της ενίσχυσης των εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δίδονται στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook