Το διαδίκτυο έχει διεισδύσει τόσο στη ζωή μας που πλέον έχουν εξοικειωθεί με αυτό, ακόμα και οι πολύ μικρές ηλικίες των 6 ετών.

Νήπια με Facebook

Σύμφωνα με έρευνα 2 στα 10 νήπια στην Ελλάδα κάνει χρήση του διαδικτύου εκτός σχολείου.

Κι αν αυτό προκαλεί έκπληξη, τότε το γεγονός ότι 1 στα 100 νήπια έχει προφίλ στο facebook και κινητό τηλέφωνο.

Μαθηματές δημοτικού έχουν πάρει τον αέρα

Τουλάχιστον 5 στα 10 παιδιά δημοτικού χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εκτός σχολείου.

Σε 3 στα 10 δημοτικά σχολεία, τουλάχιστον οι μισοί μαθητές έχουν δικό τους κινητό τηλέφωνο, ενώ 1-2 στα 10 παιδιά δημοτικού, έχει ήδη προφίλ σε μέδο κοινωνικής δικύτωσης τύπου facebook.

Ανεβάζουν προσωπικά τους στοιχεία

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ενημερωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τα οφέλη αλλά κυρίως για τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Όπως τόνισε η συγγραφέας του βιβλίου «Η Φάρμα του διαδικτύου», Βερόνικα Σαμαρά:

\”Το παιδί πιθανώς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο, γιατί σήμερα τα παιδιά από μικρή ηλικία ξέρουν και ‘ανεβάζουν’ στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα\”.

\”Μιλάμε για αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, και όχι μόνο των δικών μας δεδομένων αλλά και τρίτων προσώπων, όπως είναι φωτογραφίες, video, κάτι που βεβαίως είναι παράνομο σύμφωνα με την νομοθεσία\”.

Ενημέρωση σε Χανιά και Ηράκλειο

Αυτός είναι ο σκοπός της παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που θα πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο και θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Τετάρτη στις 18.00 στο πνευματικό κέντρο.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στο Ηράκλειο και την Τετάρτη στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου», με στόχο να ενημερωθούν παιδιά , γονείς, και εκπαιδευτικοί για την ωφελιμότητα αλλά και τους πολλούς κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης – Δ/νσεις Π/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Χανίων-Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων, και τη Google.

Η Google και το Saferinternet.gr συνεργάστηκαν επίσης για τη δημιουργία του Good to Know που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook