Στη διοργάνωση «Καμπάνιας κατά των Τροχαίων ατυχημάτων 2013-2014» θα προχωρήσει η δημοτική κοινότητα Χανίων.

Συγκεκριμένα θα συσταθεί επιτροπή από μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων και από Μέλη που θα οριστούν από το Δήμο Χανίων με σκοπό την διοργάνωση δράσεων για την πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων.

Στόχος είναι να αφυπνιστούν οι Δημότες σ’ ότι αφορά τις τραγικές συνέπειες που έχουν τροχαία ατυχήματα.

Οι δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και τα μέλη της επιτροπής θα ορισθούν στο επόμενο Συμβούλιο της Δ.Κ. Χανίων με ορίζοντα έναρξης το φθινόπωρο του 2013.

Ο Παντελής Σταυρουλάκης ο οποίος πρότεινε τη διοργάνωση της καμπάνιας, τονίζει: «Είναι πραγματικά ανησυχητικές η αυξανόμενες μετρήσεις των τροχαίων ατυχημάτων, κατά μέσω όρο ο αριθμός των νεκρών που φτάνει τους 2.500 ανθρώπους και των τραυματιών που φτάνει τους 35.000 ανθρώπους στη Ελλάδα , θέτει προ των ευθυνών του τον κάθε επίσημο φορέα που θα πρέπει να λάβει κάθε δυνατό μέτρο στον τομέα του για την αποφυγή των τραγικών συνεπειών που έχουν τα τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς η Χώρα μας κατέχει πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και συνειδητά προσπαθώ από την θέση που είμαι να κάνω ότι μπορώ βοηθώντας όπως μπορώ τους συνανθρώπους μας ενάντια σ’ αυτή την πραγματικά άδικη απώλεια ανθρωπίνων ζωών στην καθημερινό πόλεμο της ασφάλτου".