Θέματα τουρισμού, πολιτισμού, της ομογένειας αλλά και της εξελισσόμενης ύφεσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα Jane-Πολυξένη Bloomfield τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στην αντιπεριφέρεια.

Τόσο ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης όσο και η Jane-Πολυξένη Bloomfield, συμφώνησαν για τους στενούς-ιστορικούς δεσμούς που δένουν τους δύο λαούς, και που παραμένουν άρρηκτοι λόγω του μεγάλου αριθμού Ελλήνων και ιδίως Κρητικών ομογενών που ζουν και δημιουργούν στην Αυστραλία.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την πρέσβη για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες οι εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Αυστραλία, ενώ κάλεσε τους Αυστραλούς πολίτες που έρχονται στην Ευρώπη να επιλέξουν την Ελλάδα και την Κρήτη για διακοπές, που προσφέρεται για αυτό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η πρέσβης της Αυστραλίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, συμμετέχοντας στις επετειακές-εορταστικές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook