Με 22 αθλητές και 14 αθλήτριες εκπροσωπήθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων στο πρόγραμμα \”tennis 10\’s\”, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες.
Η σχετική ενημέρωση του ΟΑΧ:
Στα πλαίσια του προγράμματος “tennis 10’s” που αφορά το αγωνιστικό τένις για παιδιά κάτω των 10 ετών διοργανώθηκε στον Ο.Α. Χανίων το 2ο τουρνουά πορτοκαλί γηπέδου για το 2013 με τεράστια συμμετοχή και επιτυχία.
Συνολικά συμμετείχαv 37 αθλητές και 22 αθλήτριες. Ο Ο.Α. Χανίων εκπροσωπήθηκε με 22 και 14 αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα. Αγώνες έγιναν στις κατηγορίες: μονά αγοριών, μονά κοριτσιών και μεικτά διπλά. Αυτές οι κατηγορίες  διεξήχθησαν με το σύστημα του ταμπλό knock-out και όλοι αγώνες διεξάχθηκαν στο 1 mini set. Για τους ηττημένους του πρώτου αγώνα υπήρχε και τα ταμπλό των ηττημένων.
Ο Ο.Α. Χανίων κατάφερε να διακριθεί και να πάρει καλές θέσεις σε όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα κάποιοι αγώνες ήταν συναρπαστικοί στην εξέλιξή τους. Αναλυτικότερα στη κατηγορία των αγοριών οι αθλητές μας Ματσαμάκης Λευτέρης και Κασαπάκης Χρήστος κατέλαβαν τη 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στο κυρίως ταμπλό καθώς απέδωσαν πολύ καλά στους ημιτελικούς κατά τους οποίους ο Ματσαμάκης έδειξε την ανωτερότητα του, ενώ ο Κασαπάκης πέτυχε μια συμμαντική ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει με 0/3! Στον μεταξύ τους τελικό ο Ματσαμάκης επικράτησε με 4/0.  Επίσης στην οχτάδα μπήκαν και ο Αλεξάκης Μάνος και ο Ζερβός Στέλιος. Τέλος στο ταμπλό των ηττημένων τερμάτησε στη 2η θέση ο Πετράκης Στέλιος.
Στη κατηγορία των κοριτσιών ο Ο.Α. Χανίων κατέλαβε τη 2η θέση στο κυρίως ταμπλό με την αθλήτριά του Καραχάλιου Μαρία, η οποία πέτυχε 3 πολύ καλές νίκες αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό αν και προσπάθησε πολύ. Επίσης στην οχτάδα μπήκαν Μαρινάκη Στελλίνα, η Βαϊδάκη Αγγελική και η Τσουρβελούδη Σύλια και στο ταμπλό των ηττημένων κατέλαβαν τη 1η και τη 2η θέση η Καλογεράκη Νεφέλη και η Κοπάση Σταυρούλα αντίστοιχα.
Τέλος στη κατηγορία του μεικτού διπλού Ο.Α. Χανίων διακρίθηκε με το ζευγάρι των αθλητών Ματσαμάκη Λευτέρη και Πετράκη Στέλιο που κατέλαβαν τη 2η θέση πετυχαίνοντας 3 νίκες. Την 3η θέση επίσης από τον Ο.Α.Χ. πήραν οι Ζερβός Στέλιος με τον Αλεξάκη Μάνο και οι Καραχάλιου Μαρία με τον Κασαπάκη Χρήστο. Στο ταμπλό των ηττημένων πρώτοι αναδείχθηκαν η Βαιδάκη Αγγελική με τον Χαζίρ Οζάν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά και έδειξαν πνεύμα αγωνιστικό και αθλητικό. 
Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά από τον Ο.Α. Χανίων και που τις αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους είναι : Ψυλλάκης Πέτρος, Γκρηρ Γιώργος, Βολτυράκης Ευτύχης, Τσινταράκης Αντρέας, Πέπες Γιώργος, Στρόμπα Ζοζέφ, Κοκκινάκης Τζώρτζης, Σαμαράς Απόστολος, Παυλουδάκης Βασίλης, Μαρτσάκης Βαγγέλης, Παπόγλου Κυριάκος, Σταυρουλάκης Αντώνης, Γεωργουδάκης Μιχάλης, Ζυμβραγουδάκης Λευτέρης, Φουντουλάκης Νικόλας, Καϋμενάκης Αριστοτέλης, Διγενάκη Βάσω, Βαρβέρη Γιάννα, Φραγκιαδάκη Όλγα, Κοπάση Σταυρούλα, Ανδρεαδάκη Ολυμπία, Κολοκυθά Κλειώ, Τσατσαρώνη Έυα, Τσιχλάκη Δήμητρα και Παντελάκη Μαριάννα. 
Αξίζει να επισημανθεί ότι τη πρώτη ημέρα του τουρνουά παράλληλα με τους αγώνες έλαβαν χώρα και άλλες δραστηριότητες όπως δημιουργία ενός μεγάλου κολάζ, όπου όλα τα παιδιά έβαλαν την πινελιά τους, ένα ομαδικό κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με το τένις και τέλος μια ωριαία γιορτή με διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια που κινητοποίησαν ψυχοσωματικά τα παιδιά αλλά κυρίως τα διασκέδασαν.
Το Δ.Σ. του Ο.Α.Χ. συγχαίρει όλα τα παιδιά καθώς και την προπονητική ομάδα του συλλόγου, που απαρτίζεται από τους Δολιανίτη Μανώλη, Γρηγοράκη Πωλίνα, Καλογηρόπουλο Διονύση, Καϋμενάκη Ηλία, Κουβαράκη Πολύδωρο, Ριτζάκη Μαρία και Χέλμη Ερμή, για την άψογη οργάνωση των αγώνων και την πολύ καλή δουλεία που γίνεται. 
Επίσης  με μεγάλη επιτυχία και την πολυπληθέστερη ομάδα συμμετείχε στο 2ο παγκρήτιο τουρνουά τένις πράσινου γηπέδου ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων. Συγκεκριμένα το 2ήμερο 27/28 Απριλίου 9χρονοι και 10χρονοι  αθλητές από όλη την Κρήτη αγωνίστηκαν στο Ρέθυμνο, χωρισμένοι σε ομάδες των 2-3 ατόμων εκπροσωπώντας χώρες. Αφού χωρίστηκαν σε ομίλους, (2 στα αγόρια και 1 στα κορίτσια) και εφαρμόστηκε το σύστημα round-robin έπαιξαν όλοι με όλους και προέκυψε η κατάταξη γι  όλες τις  ομάδες-χώρες. Την Κυριακή οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων διασταυρώθηκαν χιαστί για την τελική κατάταξη στα αγόρια ενώ στα κορίτσια το τουρνουά ολοκληρώθηκε το Σάββατο.
 Αναλυτικότερα για τον Ο.Α.Χ. αγωνίστηκαν οι  Κωνσταντουδάκης Προκόπης ,Γιαννούλης Γιώργος , Ρημαντωνάκης Γιάννης ,Τσουρβελούδης Χρήστος , Μπελτράμε Μάρκος ,Βολτυράκης Βασίλης ,Ζερβός Γιώργος ,Διγενάκης Αλέξανδρο ς ,Αλεξάκης Χρήστος για το DAVIS CUP και οι-Τίτη Εμμανουέλλα , Τζοτζολάκη Αμαλία ,Ζοπουνίδη Ελένη ,Ζερβουδάκη Βάλια ,Κουκουτσάκη Μαρία για το FEDERATION CUP. Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και όλες οι 1ες και 2ες θέσεις τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια κατακτήθηκαν από τους τενίστες και τις τενίστριες του Ο.Α.Χ.
Στο μοναδικό όμιλο των κοριτσιών τα Χανιωτάκια πέτυχαν το 1 – 2 με τη Ρουμανία που αποτελούταν από τις Τίτη Εμμανουέλλα και Δεσκουλίδου Ιωάννα του ΦΙΛΙΑ Τ.Κ. επικράτησαν εύκολα και στις 3 συναντήσεις που έπαιξαν  και πήραν επάξια την 1η θέση.  2η  κατετάγη η ομάδα της Γαλλίας με τις Τζοτζολάκη Αμαλία και Ζοπουνίδη Ελένη που κατάφεραν να κερδίσουν 2 συναντήσεις. 
Στους 2 ομίλους των αγοριών από το Σάββατο κιόλας ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις οι ομάδες του Ο.Α.Χ. Αργεντινή με τους Βολτυράκη Βασίλη και Ζερβό Γιώργο και της Ρουμανίας με τους Διγενάκη Αλέξανδρο και Αλεξάκη Χρήστος. Αήττητοι στους ομίλους τους, συναντήθηκαν την Κυριακή με τις αντίστοιχες 2ες ομάδες, Κροατία και Ουρουγουάη από Ηράκλειο στα ημιτελικά και με μεγάλη ευκολία πέρασαν στον τελικό και οι δύο Χανιώτικες ομάδες. Τελικοί νικητές οι Βολτυράκης – Ζερβός που επικράτησαν με 3/0 σ’ ένα ωραίο τελικό.
Επίσης οι αθλητές του Ο.Α.Χ. Βολτυράκης Βασίλης, Διγενάκης Αλέξανδρος και Ζερβός Γιώργος συμμετείχαν στις 17-20/5 στο 1ο πανελλαδικό τουρνουά Βορράς-Νότος κάτω των 10 ετών στο Πόρτο Ράφτη σημειώνοντας αξιόλογες εμφανίσεις. Οι Διγενάκης και Ζερβός με 2 νίκες σε 3 αγώνες κατετάγησαν 2οι στον όμιλο τους αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους 16 του ταμπλό καθώς προκρίνονταν μόνο οι 1οι. Ο Βολτυράκης αντίθετα κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό του με 3 νίκες και έφτασε στην 16δα όπου αν και προσπάθησε ηττήθηκε τελικά από τον Σταύρακα (Ακρόπολις) με σκορ 6-2.
Συνοδός και στα δύο τουρνουά για παιδιά 10 ετών ήταν η προπονήτρια του συλλόγου Ριτζάκη Μαρία, η ποία έμεινε πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση όλων των παιδιών.
 
 
  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook