Νέες ταραχές ξέσπασαν στην Υεμένη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μιας στρατιωτικής μονάδας που τάχθηκε κατά του καθεστώτος του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στην πόλη Αμράν, 170 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, αστυνομικοί επιτέθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε ένα οδόφραγμα που είχε στήσει η 1η μεραρχία τεθωρακισμένων, τη διοίκηση της οποίας έχει ο στρατηγός ?λι Μόχσεν αλ-Αχμαρ που στασίασε στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις αστυνομικοί ενώ δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Η αποστασία του στρατηγού Άχμαρ, ο οποίος διοικεί τη βορειοανατολική ζώνη της χώρας στην οποία υπάγεται και η Σαναά, ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τον πρόεδρο Σάλεχ που από τα τέλη Ιανουαρίου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή εξέγερση στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα περίπου 100 άνθρωποι.

Το πρωί άλλοι δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν επίσης από στρατιώτες στο Άντεν, την κυριότερη πόλη της νότιας Υεμένης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών που τοποθετούσαν βαρέλια στο δρόμο στη συνοικία Μανσούρα ώστε να διακόψουν την κυκλοφορία για να τηρηθεί η γενική απεργία που είχε κηρυχθεί. Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά στη συνοικία Μουάλα.

Οι διαδηλωτές έχουν κηρύξει γενική απεργία στη Σαναά, το Αντεν και άλλες πόλεις ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια πορεία γυναικών στην πρωτεύουσα με το σύνθημα: «Γειτονικές χώρες, όχι διάλογος, όχι συνομιλίες» με το καθεστώς του Σάλεχ. Παρόμοιες διαδηλώσεις θα γίνουν επίσης στην Τάιζ, την Ιμπ, την Ντάμαρ και την Χουντέιντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook