\”Έκαψε\” και το διευθυντή της κλινικής και την γιατρό της Μαρίας Βουλγαρίδη, ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης.

Ο κ. Μιχαλοδημητράκης ήταν σήμερα καταπέλτης, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου το 2003, της Μαρίας Βουλγαρίδη και του εμβρύου που κυοφορούσε.

Να θυμήσουμε, ότι η άτυχη γυναίκα η οποία είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, υπέστη ρήξη μήτρας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αν και ημέρα εφημερίας, ο διευθυντής της κλινικής απουσίαζε αφήνοντας πίσω μόνο έναν ειδικευόμενο μαιευτικής. Η αναπληρώτρια του διευθυντή, έδινε συμβουλές τηλεφωνικά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και η προσωπική γιατρός της άτυχης γυναίκας καθώς ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν ήταν εκεί να \”κινήσει γη και ουρανό\” προκειμένου η 33χρονη Μαρία να μη χάσει τη ζωή της.

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής

 Στη δίκη σήμερα, ο ιατροδικαστή Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, είπε ότι η μήτρα της γυναίκας \”έσκασε\” και υποστήριξε πως έστω και μια ώρα πριν, αν είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες θα είχε σωθεί.

\”Λεπίδες\” τα λόγια του ιατροδικαστή που χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το διευθυντή της κλινικής. Ο κ. Μιχαλοδημητράκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να διανοηθεί το γεγονός πώς έφυγε ο γιατρός από το νοσοκομείο και μάλιστα \”σκαστός\”.

Για τη συγκατηγορουμένη ιδιώτη γιατρό, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός. Από τη στιγμή που ήξερε τι συμβαίνει και τη σοβαρότητα της εγκύου την οποία παρακολουθούσε ιατρικά, έπρεπε όχι μόνο να βρίσκεται εκεί αλλά να σπάσει τα τζάμια και τις πόρτες και να κινήσει γη και ουρανό.

Νωρίτερα, είχαν καταθέσει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ο σύζυγος, η αδερφή της καθώς και άλλη μια μάρτυρας.

Η δίκη διεκόπη για τις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook