Στα Χανιά αναμένεται αύριο Τετάρτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκος Δένδιας, ο οποίος - μαζί με την Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι ομιλητές σε Περιφερειακή σύσκεψη  με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό των δύο υπουργείων με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι Χανίων στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης 30 Μαίου με την συμμετοχή και των γενικών γραμματέων των δύο Υπουργείων κ.κ. Π.Γεωργιάδη και Α.Λιάσκου.

Σε αυτήν έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών της Κρήτης.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση απο τα Υπουργεία που διοργανώνουν την σύσκεψη, ενώ για λόγους ασφαλείας δεν έχει δημοσιοποιηθεί και το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ.Δένδια, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο Υπ.Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται απο αύριο στα Χανιά, προκειμένου να εξετάσει και τα θέματα που αφορούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Εκτός απο τα θέματα της αστυνόμευσης, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στα θέματα πυροπροστασίας εν όψει του καλοκαιριού, ενώ όλοι ελπίζουν πως ο κ.Δένδιας θα "κρατά στην βαλίτσα του" και την ανακοίνωση για την στάθμευση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται πως την διενέργεια αυτών των Περιφερειακών συσκέψεων συναποφάσισαν πρόσφατα οι δύο Υπουργοί προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δύο Υπουργείων με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και με τους τουριστικούς φορείς.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαίου στην Κέρκυρα και η δεύτερη πραγματοποιείται την Πέμπτη στα Χανιά.