Είναι η δεύτερη φορά που σκυλί στο Ηράκλειο της Κρήτης κολλάει μέσα σε λάκκο από μαζούτ. Το 2011 αυτό συνέβη στην περιοχή του λιμανιού και δύο αδέσποτα έχασαν τη ζωή τους ενώ χτες, όπως αποκάλυψε πρώτο το flashnews (δείτε εδώ), στη Βιομηχανική Περιοχή εντοπίστηκε το τρίτο ζώο που εγκλωβίστηκε στο κολλώδες υγρό, που είναι ρευστή πίσσα ή μαζούτ.
Κάποιος ανεύθυνος επιχειρηματίας είτε αμέλησε να συντηρήσει τα βυτία του ή τα εγκατέλειψε με αποτέλεσμα αυτά να ξεχειλίζουν και να δημιουργηθεί παγίδα θανάτου για τα ζώα που περνούν από εκείνο το σημείο.
Χτες το πρωί όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ελένη Ανδρεαδάκη εκ μέρους του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση» ενημερώθηκε για το συμβάν και κατέφτασε στο σημείο το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Ηρακλείου.
Η προσπάθεια τους να απεγκλωβίσουν το ζώο στάθηκε αδύνατη και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), όλοι μαζί κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία τελικά να αποκολλήσουν το άτυχο ζώο από τη φονική λίμνη πίσσας.
Το σκυλί μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου Δανάη Μαρκάκη αλλά δυστυχώς τα εκτεταμένα εγκαύματα και οι αναθυμιάσεις είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε ζωτικά του όργανα, η μοναδική ανακούφιση που μπόρεσε να του προσφέρει ήταν η ευθανασία προκειμένου να το λυτρώσει από τους πόνους.
Η Ζωόφιλη Δράση θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα ζητήσει την τιμωρία του για την εγκληματική ενέργεια καθώς και την άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή και πρόληψη άλλων θανάτων.
Πηγή: www.zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook