Σε εξειδικευμένο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, από Πακιστανό στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία της δεκαπεντάχρονης Μυρτώς σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αεροδιακομιδή της ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι η δεκαπεντάχρονη κοπέλα δέχθηκε τον περασμένο Ιούλιο άγρια επίθεση από νεαρό Πακιστανό σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου.

Ο αδίστακτος δράστης, ο οποίος εργαζόταν σε εστιατόριο του νησιού, είχε ομολογήσει τότε πως εντόπισε την ανήλικη να κάθεται μόνη της στα βράχια της παραλίας και την χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι για να της αρπάξει το κινητό.

Ένα χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό, η κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ενώ ο δράστης παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών.

newpost.gr