Tα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, φιλοξενία, ομορφιές της φύσης, τουρισμός, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα και οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας συζητήθηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τους πρέσβεις της Αυστραλίας, Jane Bloomfield ,Σλοβακίας Peter Michalko, και Μ. Βρετανίας John Kittmer.

Ο Περιφερειάρχης στις επαφές του με τους τρείς πρέσβεις είπε ότι η Κρήτη προσφέρεται για επενδύσεις, είναι ασφαλής προορισμός και ζήτησε την συνεργασία τους ώστε να περάσει το μήνυμα-πρόσκληση στις χώρες τους.

Η Κρήτη, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης είναι πρόθυμη σε συνεργασίες, προσφέρεται για επενδύσεις-επιχειρηματικότητα, έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουρίστες, προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό, μπορεί να διαθέσει παντού τα εκλεκτά πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα της, έχει διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά-ερευνητικά κέντρα και μπορούν να διευρύνουν τις συνεργασίες, κ.α.

Οι τρείς πρέσβεις δήλωσαν πρόθυμοι για συνεργασία και αναφέρθηκαν στις δυνατότητες και στις ευκαιρίες που προσφέρει το νησί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook