Να ηρεμήσει τα πνεύματα, εν όψει του αυριανού πρώτου γάμου ομοφυλοφίλων, προσπαθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Αρχικά δύο υπουργοί επρόκειτο να παραστούν όμως το πρωί, η υπουργός Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί ανακοίνωσε πως άλλαξε γνώμη..

«Ο νόμος συζητήθηκε εκτενώς ενώπιον του κοινοβουλίου, ψηφίσθηκε, το Συνταγματικό Συμβούλιο τον επικύρωσε.

Τώρα εφαρμόζεται και μπαίνουμε στη σφαίρα του προσωπικού», δικαιολογήθηκε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL και ζητώντας να υπάρξει ηρεμία έπειτα από μήνες μαζικών διαδηλώσεων υπέρ ή κατά του «γάμου για όλους», στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός των Δικαιωμάτων των Γυναικών, η Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία είχε ανακοινώσει επισήμως ήδη από το Σεπτέμβριο τη βούλησή της να παραστεί στον πρώτο γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, έκανε γνωστό από την πλευρά της ότι θα το κάνει όχι ως πολιτικός αλλά ιδιωτικά και «εκτός των επισήμων καθηκόντων της».

Μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και εξτρεμιστικές οργανώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι στη διάρκεια μιας νέας μαζικής διαδήλωσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, εκφράσθηκαν φόβοι για τον κίνδυνο ταραχών κατά την τελετή του πρώτου γάμου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook