Πλάνα από τα όσα συνέβησαν μέσα στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, αντί για το Μάντσεστερ όπου και είχε προορισμό, κατέγραψε επιβάτης με το κινητό του τηλέφωνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ένα σκάφος που προερχόταν από το Πακιστάν εξετράπη της πορείας του, καθώς οι αρχές δεν επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός του.

Αντίθετα, συνοδευόμενο από σκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας, το αεροσκάφος που μετέφερε 297 επιβάτες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στα ανατολικά του Λονδίνου.

Λεπτομέρειες για τις αιτίες που προκάλεσαν την αλλαγή του προορισμού δεν είχαν δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα, ενώ αναφορές έκαναν λόγο για κάποιο «επεισόδιο» που σημειώθηκε ενώ βρισκόταν στο βρετανικό εναέριο χώρο.

Όπως φαίνεται υπαίτιος του περιστατικού ήταν ένας άντρας που απείλησε να ανατιναχτεί. Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε, πάνοπλοι αστυνομικοί όρμησαν στο σκάφος και συνέλαβαν δύο Βρετανούς.

«Το πλήρωμα της καμπίνας μας ενημέρωσε ότι βασικά προσπάθησαν να εισβάλουν στο πιλοτήριο κάμποσες φορές και επειδή τους απαγορεύτηκε, ενεπλάκησαν σε καυγά με το πλήρωμα και προχώρησαν σε ορισμένες απειλές», εξηγεί ένας επιβάτης.

Ο κυβερνήτης από τη μεριά του, ενημέρωσε ότι 30 λεπτά πριν την προσγείωση, μέλη του πληρώματος τον πληροφόρησαν ότι δυο επιβάτες απειλούσαν «να ανατινάξουν την πτήση μετά από ένα διαπληκτισμό». «Μόλις το πλήρωμα με ενημέρωσε, έστειλα συναγερμό στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας», σημείωσε.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογειώθηκαν αμέσως. «Ο πιλότος ανακοίνωσε πως κατευθυνόμασταν προς το Λονδίνο εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών. Όταν η πτήση προσγειώθηκε, ο πιλότος μας είπε ότι βρισκόμασταν υπό απειλή και γι’ αυτό συνοδευόμασταν από την πολεμική αεροπορία», σημειώνει επιβάτης.

\"\"

Οι πάνοπλοι αστυνομικού που μπήκαν στο αεροσκάφος, συνέλαβαν αρχικά τους δύο Βρετανούς. Στη συνέχεια, επέβλεψαν την άμεση έξοδο των επιβατών και ολοκλήρωσαν το έργο τους, ερευνώντας το σκάφος.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης των «άτακτων» επιβατών που κατέγραψε επιβάτης…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook