Την οργισμένη αντίδραση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων προκάλεσαν ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Χανίων για το ωράριο καταστημάτων στην περιοχή του Κάτολα και τις ζημιές που προκαλούν στον εμπορικό κόσμο οι συγκεντρώσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις 23 και 25/5 αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανιών:

\” καταδικάζει τις ανακοινώσεις τις οποίες έβγαλε η πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου Ν. Χανίων στις 23/05/2013 κ στις 25/05/2013.

Η ανακοίνωση στις 23/05/2013 έλεγε ότι τα μαγαζιά του Κατολα θα μείνουν ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα κατόπιν ψηφοφορίας της πλειοψηφιας.!!!!!!!!

Κύριοι το Σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασε κ συνεχίζει να εκφράζει την θέση ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου κ οι μικροί έμποροι έχουν ένα κοινό αντίπαλο κ βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση.

Παρόλο που και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης, αυτό το γεγονός δεν αποτελεί άλλοθι για το ξεζούμισμα των εργαζομένων , ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να υποθηκεύουν τα δικαιώματα τους στο όνομα του <<εφικτού>>. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που σήμερα στο όνομα της κρίσης καλούνται να κάνουν θυσίες και να βάλουν πλάτες ακόμα κ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια της ανάπτυξης και της κερδοφορίας έφερναν με την εργασία τους κέρδη τα οποία φυσικά δε τα μοιράστηκαν με τους εργοδότες.

Το σωματείο σας ανακοινώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο κ συνδικαλιστικό μέσο για να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.!!!!!!!

Όσον αφορά την ανακοίνωση στις 25/05/2013 στην οποία καλείτε τους φορείς να μην διαδηλώνουν την τουριστική περίοδο γιατί κάνουν κακό στην αγορά………. Έχουμε να σας πληροφορήσουμε το εξής:

<<Χαιρόμαστε>> που κάνετε γνωστό στο χανιώτικο λαό την θέση σας πάνω στο θέμα, που δεν είναι άλλη από αυτήν που εκφράζει η τρικομματικη κυβέρνηση <<νόμος κ τάξη >> . Που θέλει το λαό να σκύβει το κεφάλι κ να μην αντιδρά σε όσα μέτρα έχουν πάρει κ σε όσα έρχονται.!!!!!!!! Εντελώς επιγραμματικά η ίδια θέση κ άποψη ενισχύει την ανασφάλιστη εργασία ,την φοροεπιδρομη στους εργάτες κ τους φτωχούς μαγαζάτορες, τις κατασχέσεις μισθών κ συντάξεων , την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ τα 511 ευρώ μεικτά για μισθό\”.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook