Διάρκεια μιας ημέρας είχε το ταξίδι – αστραπή του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στο νέο του απόκτημα τον Σκορπιό, το οποίο χάρισε στην κόρη του Εκατερίνα. Οι Ριμπολόβλεφ αναχώρησαν από τη χώρα μας στις 11:30 σήμερα το πρωί με το προσωπικό τους Learjet από το Ακτιο με κατεύθυνση το Μονακό, ενώ στο αεροδρόμιο έφτασαν πετώντας με ελικόπτερο από τον Σκορπιό.

Θυμίζουμε πως πατέρας και κόρη τη Δευτέρα μετέβησαν μετά της συνοδείας τους στο νησί των «Ωνάσηδων» με ελικόπτερο, -αφού πρώτα προσγειώθηκαν με το προσωπικό τους learjet στο Άκτιο, και έκαναν μια πρώτη ξενάγηση στην περιουσία τους.

Το 24ωρο που έμειναν στο νησί οι Ριμπολόβλεφ τους γέμισε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ φαίνεται πως αγάπησαν τον Σκορπιό και όλα όσα τον συνδέουν με την οικογένεια Ωνάση. Με σκοπό να σεβαστούν την ιστορία του και το περιβάλλον του Σκορπιού, άλλωστε, προτίθενται να επισκευάσουν και να συντηρήσουν τις όποιες υποδομές υπάρχουν σε αυτόν.

Αφού προσγειώθηκαν στο νησί με ελικόπτερο χθες το μεσημέρι, είχαν πρώτα μια τυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κώστα Αραβανή, αλλά και τον αντιδήμαρχο Νυδρίου, κ. Ιωάννη Καρτάνη και άλλους τοπικούς φορείς. Στη συνάντησή τους παρατέθηκε, δε, γεύμα με φαγητά που έφτασαν ειδικά στον Σκορπιό από εταιρεία catering της Λευκάδας.

Με τη λήξη της μικρής αυτής συνάντησης, πατέρας και κόρη έμειναν μόνοι στο νησί μαζί με κάποιους φίλους που είχαν έρθει μαζί τους από το Μονακό και τους εργαζομένους στον Σκορπιό. Σύμφωνα με πληροφορίες η πανέμορφη Κατερίνα έκανε και το πρώτο της μπάνιο στο νησί, όμως η συννεφιά της χάλασε τα σχέδια. Έτσι, βούτηξε στα καταγάλανα νερά του Σκορπιού και απόλαυσε για λίγη ώρα τη θαλασσινή αλμύρα.

Στη συνέχεια μαζί με τον πατέρα της και άλλα άτομα κατευθύνθηκαν προς το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στο νησί και στους χώρους του οποίου αναπαύονται ο Αριστοτέλης Ωνάσης μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο και την κόρη του Χριστίνα. Άναψαν, μάλιστα, κεράκια στους τάφους τους σεβόμενοι τη μνήμη τους. Η βόλτα τους ολοκληρώθηκε μόνον όταν ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του νησιού και περιεργάστηκαν σχολαστικά κάθε γωνιά του. Η Κατερίνα φαίνεται πως λάτρεψε από όλα τα σημεία της περιουσίας της την πισίνα, αφού είναι λάτρης του νερού.

Όταν το φως του ηλίου άρχισε να δύει και το σκοτάδι να απλώνεται στο νησί, ολόκληρος ο Σκορπιός προς τιμή της νέας του ιδιοκτήτριας φωταγωγήθηκε και κανείς μπορούσε να διακρίνει το μικρό νησάκι του Ιονίου να καθρεφτίζεται στα θαλασσινά νερά από μακριά. Την ίδια ώρα, τα γέλια των καινούργιων ιδιοκτητών ηχούσαν στον Σκορπιό, στο τραπέζι που οργάνωσαν και γευμάτισαν μαζί με τους εργαζομένους του νησιού και τους λιγοστούς καλούς τους φίλους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαβεβαιώσουν τους πρώτους πως τίποτα δε θα αλλάξει και πως το κλίμα παραμένει και με τους νέους ιδιοκτήτες, όπως και με τους παλιούς, αυστηρώς οικογενειακό. Το τραπέζι κοσμούσαν μεσογειακά εδέσματα και λιχουδιές που άλλες περιείχαν ψάρι και άλλες κρέας.

Οι Ριμπολόβλεφ έφυγαν από νησί εντυπωσιασμένοι και άφησαν πίσω τους υποσχέσεις για νέα πνοή ζωής στον Σκορπιό, συνυφασμένη, όμως, με στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας των «Ωνάσηδων». Και μπορεί, πολλοί να ήταν εκείνοι που προδίκασαν τις ενέργειες των Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό και έφτιαξαν πληθώρα σεναρίων, ωστόσο, ως φαίνεται, κοινή τους επιθυμία είναι να διατηρήσουν τους ρυθμούς των προηγούμενων ιδιοκτητών και όχι –ακόμη τουλάχιστον- να δημιουργήσουν νέες παραδόσεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook