Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κ. Peter Michalko, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη, κ. Σταύρο Πατεράκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, αφού καλωσόρισε τον κ. Michalko στο Ρέθυμνο, παρουσίασε συνοπτικά το νέο αυτοδιοικητικό Θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, αλλά και τους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας (Πρωτογενή τομέα και Τουρι-σμό), τονίζοντας τις εντατικές προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για να τους στηρίξει περαιτέρω με την ίδρυση των εταιριών Τουριστικής Προβολής και Αγροδιατροφικής Σύ-μπραξης και να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την προώθηση του προτύπου της Κρητικής Διατροφής.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Σλοβακίας δήλωσε ότι χιλιάδες Σλοβάκοι επιλέγουν κάθε χρόνο την Κρήτη για τις διακοπές τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι 1000 και πλέον φοιτητές από την Ελλάδα φοιτούν σε σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής Πανεπιστημίων της Σλοβακίας. Ο κ. Michalko σε ό,τι αφορά στους βασικούς τομείς της σλοβάκικης οικονομίας, όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες με την Περιφέρεια Κρήτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προϊόντα βιομηχανίας, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τον ιατρικό τουρισμό (κέντρα αποκατάστασης) και τον χειμερινό τουρισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook