Δύο μαύροι άνδρες φορώντας σκούρα σκουφιά και κρατώντας αιματοβαμμένα μαχαίρια κοιτούν την κάμερα και ανέκφραστοι χαιρετούν κουνώντας τα δεξιά-αριστερά.

Οι δύο αυτοί άνδρες πρωταγωνιστούν σε ένα προκλητικό σατιρικό σκετς, υποδυόμενοι τους δολοφόνους του 25χρονου Βρετανού στρατιώτη που σφαγιάστηκε σε κεντρικό δρόμου του Λονδίνου πριν λίγες ημέρες.

Το σκετς ήταν μέρος της ολλανδικής εκπομπής «Lags de Leeuw», που αποφάσισε να «παίξει» με την τραγική δολοφονία του Λι Ρίγκμπι από τον Μάικλ Αντεπολάγιο.

Ο παρουσιαστής, Πολ ντε Λιβ, ο οποίος έγινε γνωστός όταν πριν μερικές ημέρες θήλασε ζωντανά στο αέρα της εκπομπής του από γυναίκα που ήταν καλεσμένη στο πλατό, μόλις είδε τη σκηνή με τα μαχαίρια ξέσπασε σε γέλια.

Δεν αντέδρασαν το ίδιο θετικά, όμως, οι περισσότεροι τηλεθεατές και οι Βρετανοί πολίτες που έμαθαν για την προσπάθεια διακωμώδησης του θανάτου του Ρίγκμπι.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μέσω Twitter άσκησαν δριμεία κριτική στην εκπομπή, με κάποιους να αφήνουν μηνύματα όπως τα εξής: «Lags de Leeuw τι κάνετε; Αυτό είναι τρελό. Καταστρέφετε τη χώρα σας», «Το ότι κάποιος σκοτώθηκε με μαχαίρι δεν είναι, επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι αστείο!».

Έπειτα από τα αρνητικά σχόλια ο τηλεοπτικός σταθμός VARA απέστειλε ανακοίνωση στην οποία έγραφε:

«Η επίθεση στη Βρετανία ήταν σοκαριστική και αποτελεί ανθρώπινο δράμα. Αυτή δεν είναι μόνη η κοινή γνώμη, αλλά και η άποψη του σταθμού, του παρουσιαστή και όσων συμμετέχουν στην εκπομπή.

Όλοι χειρίζονται τις τραγωδίες με τον δικό τους τρόπο.

Οι κωμικοί συχνά προτιμούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες κάνοντας αστεία για αυτές.

Πολλές φορές αυτό λειτουργεί. Κάποιες άλλες δεν λειτουργεί τόσο καλά. Ο πόνος και το σοκ αυτού του συγκεκριμένου συμβάντος είναι τόσο έντονο που δεν υπάρχει χώρος για αστεία.

Το αστείο για τους δύο Βρετανούς δεν είχε να κάνει με τον νεκρό στρατιώτη. Αν ο κόσμος νιώθει πληγωμένος, εμείς λυπούμαστε».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook