Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα στο Γεράνι, με τον Πρέσβη της Σλοβακίας, κ. Peter Michalko, συνοδευόμενο από τον Πρόξενο της Σλοβακίας στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, κ.ΣταύροΠατεράκη.

Τον Σλοβάκο διπλωμάτη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαλανδράκης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος Δασκαλάκης Νικόλαος , είχαν μια μακράς διάρκειας συζήτηση όπου ο κ. Michalko τόνισε το ενδιαφέρον της Σλοβακίας για την ολοκλήρωση της Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Πλατανιά και της Πόλης HOLIC της Σλοβακίας ,προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων , σε μορφωτικό, πολιτιστικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο και ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμό και τον Αγροτικών Προϊόντων, δεδομένου ότι χιλιάδες τουρίστες από τη Σλοβακία επισκέπτονται κάθε χρόνο τον τόπο μας.

Όπως επισήμανε ο Σλοβάκος διπλωμάτης, οι επισκέπτες από τη χώρα του, κατά την παραμονή τους στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά έρχονται σ’ επαφή με τα Κρητικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προωθηθούν στην αγορά της Σλοβακίας.